۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۴۰

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین:

۲۱ هزار تعاونی توزیعی در کشور فعالیت می کنند

۲۱ هزار تعاونی توزیعی در کشور فعالیت می کنند

قزوین- مدیرکل تعاونی های توزیعی کشور گفت: در حال حاضر ۲۱ هزار تعاونی مسکن، مصرف، اعتباری، تامین نیاز و مرزنشینان در کشور فعالیت می کنند که بیش از هشت میلیون و ۶۰۰ هزار نفر عضو آنها هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش تعاونی های مسکن استان قزوین باهدف بررسی چالشها و فرصتها روز شنبه با حضور احمد میدری معاون رفاه اجتماعی، احمد بیگدلی مدیرکل تعاونی های توزیعی کشور، داود محمدی، بابایی صالح و بهمن طارخانی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، درافشانی معاون استاندار و اعضاء تعاونی های مسکن استان در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد.  

احمد بیگدلی در این همایش گفت: مسکن از نیازهای اساسی است که در بهره وری، اقتصاد و سایت و فرهنگ هم نقش دارد و می تواند تعیین کننده باشد.

وی افزود: هیچ سیاستی در حوزه مسکن بدون تسهیلات مالی و اعتباری محقق نمی شود و اگر به تامین آن توجه نشود کارها به سرانجام نمی رسد.

بیگدلی تصریح کرد: در پروژه مسکن مهر بی توجهی به زیرساختها موجب شد تا این کار بزرگ در شرایط کنونی هم با چالش های جدی روبرو باشد و اگر در اجرای طرح های مسکن به نیازها بی توجه باشیم باید در آنده هزینه های آن را پرداخت کنیم.

وی یادآورشد: مسکن حجم زیادی از سرمایه های خانواده را به خود اختصاص می دهد به همین دلیل مشکلات این حوزه زیاد است و در حال حاضر ۱۷ گرایش عمده در تعاونی ها داریم اما هیچکدام به اندازه مسکن سرمایه بر نیست.

بیگدلی یادآورشد: مسکن ذاتا مستعد رونق و رکود است و چون همیشه تقاضا و عرضه نوسان دارد شاهد تغییرات قیمت هستیم و باید سرمایه گذاری مناسب صورت گیرد تا برنامه ها جلو برود.

۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار/ ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار مسکن

وی بیان کرد: در حال حاضر بر اساس آمارها با بیش از ۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار در کشورحدود ۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی داریم که بخشی از آنها بادوام و برخی در بافت فرسوده است.

بیگدلی اضافه کرد: در بخش مسکن نگاه سرمایه ای هم وجود دارد و بسیاری تمایل دارند مالک باشند تا مستاجر و به همین دلیل ۶۸ درصد مردم کشور صاحب ملک هستند.

مدیرکل تعاونی های توزیعی کشور اظهارداشت: در دنیا سهم تسهیلات مسکن بیش از ۸۰ درصد است که توسط بانکها تامین می شود اما در کشور ما این میزان تا حدود ۵۰ درصد است و اگر سقف تسهیلات افزایش یابد به دلیل سود بالا متقاضی کمتری دارد.

وی اضافه کرد: وابستگی مسکن به بازار پول و سرمایه موجب شده شاهد نوسان قیمتها باشیم و ۵۰ درصد قیمت تمام شده مربوط به زمین است و مسکن مهر هم برای حل همین موضوع شکل گرفت اما چون به زیرساختها توجهی نشد هزینه ساخت و ساز بالا رفت.

بیگدلی گفت: ۲۶ هزار تعاونی در کشور فعال است که تاکنون ۱۴ هزار تعاونی پس از رسیدن به اهداف خود تعطیل شده و پروژه های خود را به پایان رسانده اند.

وی بیان کرد: سهم تعاونی ها در مسکن مهر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد است که بیش از ۱۲ درصد است.

طولانی شدن پروژه ها آسیب است

بیگدلی تصریح کرد: اجرای پروژه های ساخت مسکن نباید طولانی شود زیرا هزینه متقاضی را بالا می برد و در کنار آن سوء مدیریت نیز می تواند مشکل ساز باشد.

مهندسی هزینه ها مهم است

وی بیان کرد:در ساخت و سازها مدیریت و مهندسی کردن هزینه ها مهم است تابتوانیم طرح ها را با سرعت بالاو هزینه کمتری عملیاتی کنیم.

بیگدلی اضافه کرد: رعایت قوانین از سوی اعضاء هیئت مدیره مهم است و در این مسیر اساسنامه ها قانون تلقی می شود و باید همه آن را رعایت کنند.

رویکرد ما کیفیت بخشی به تعاونی هاست

وی اضافه کرد: در بررسی مشکلات تعاونی های مسکن باید مقررات و قوانین بازنگری شود، اطلاع رسانی مناسب به اعضا صورت گیرد و آموزش های تخصصی مورد توجه باشد و در صورتی که زمین ها غیر مسکونی است اقدام به ساخت نشود.

بیگدلی اظهارداشت:نظام صلاحیت مدیران هیئت مدیره باید مورد توجه قرار گیردتاشاهد تخلف و انحراف کمتری درمسیر اهداف تعاونی ها باشیم.

اتمام واحدهای مسکن مهر در اولویت است

وی بیان کرد: اتمام واحدهای مسکن مهر، مطالعه مسکن اجتماعی در اولویت برنامه های اداره تعاونی های توزیعی کشور است.

کد خبر 3753320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha